Grantlar yo'nalishi haqida batafsil

Orta Asya Halkları Vakfı ilkönce Ezan İlim Yayma Ve Sosyal Yardımlaşa Derneği olarak 29 Aralık 2021 tarihinde faaliyete başladı. Derneğimiz kuruluşu üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen Allah'ın lütfu ve yardımıyla birçok şeyi başardık.

Özellikle son iki yıldır kurban kampanyaları düzenliyor, öncelikle ihtiyaç sahibi öğrenciye, yaşlıya ve ihtiyaç sahibi aileler olmak üzere 500 fazla kişi ve ailelere kurban eti dağıtıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan yetenekli öğrencileri tespit edip, onlardan 50 tanesine burs tahsis ettik. Bu sayede onların ilim sahibi olmalarına, Vatana ve Millete kaliteli hizmet verecek bireyler olarak yetişmelerine yardımcı oluyoruz. Malüm, bu yılın 6 Şubat günü kardeş Türk milleti çetin bir imtihanla karşı karşıya kaldı, "Asrın Felaketi" adı verilen korkunç bir deprem meydana geldi. Biz Özbeklerin bir atasözü vardır, "Dost zor günde anlaşılır." Özbek halkı ve hükümeti, kardeş Türk halkının yardımına ilk koşanlar arasında yer aldı. Bunların ön saflarında Ezan İlim Yayma Ve Sosyal Yardımlaşma Derneğimiz de vardı.

Başta yönetim kurulu başkanı olmak üzere derneğimiz çalışanları depremden etkilenen bölgelere ilk yardım ulaştıranlar arasındaydı. Yaptığımız yardımlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

– Depremin yoğun olduğu Kilis bölgesinin merkezinde 10 Şubat'tan itibaren her gün Özbek pilavı (özbek aşı) pişirildi. Bunun için pilav malzemeleri Özbekistan'dan özel olarak getirildi. Kilis, Hatay ve Kahraman Maraş bölgelerinin farklı ilçerinde 10 bini aşkın depremzedeye özbek pilavı dağıtıldı.

– Ayrıca, AFAD ile birlikte Hatay'ın merkezi Antokiya ilçesindeki Habibi Neccar Sosyal tesislerinde her gün 3 vakit yemek pişirilerek depremzedelere dağıtıldı.

Antokiya, İskenderun ve diğer illerde deprem mağdurlarının küçük çocuklarına oyuncaklar, şekerler ve bebek bezleri dağıtıldı.

– Barınma ihtiyacı olan depremzedeler için 100'den fazla çadır dağıttık.

– Ayrıca, AFAD ve yerel yönetimin tavsiyesi üzerine Afyun-Karahisar şehrinde bulunan Adıbelli firmasına sipariş vererek 16 adet konteyner ev yaptırdık ve bu konteyner evleri Ovakent'teki Depremzede ailelere dağıttık.

Bugün de dernek olarak ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelere çeşitli şekillerde destek vermeye devam ediyoruz. Allaha hamd olsun, şu günlerde derneğimizin Orta Asya Halkları Vakıfı’na dönüştüğü heyecanı ve mutlulugunu yaşiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu tür yardım ve hayır faaliyetlerimizin daha da geniş kapsamda yaygınlaşacağına inanıyoruz.

• Saytimiz:

Azon.uz sitesi

• TV

"Azon TV " çevrimiçi (online) televizyonu

• Radio

January 17, 2018

• Azon.FM radyosu

February 28, 2018

• Kitoblar do'koni

«Azon kitapları» yayın Evi içerir

• Ulashish:

We care for children, protect their welfare, and prepare them for the future.